Auto Review / Classic Cars lanceert website over klassiekers en youngtimers

Aan de start van het nieuwe klassiekerseizoen lanceert het klassieker- en youngtimermagazine Classic Cars een geheel nieuwe website: www.classiccarsmagazine.nl. Liefhebbers van klassieke auto’s vinden er reportages, rij-impressies en kooptips van hun auto.

Honderden modellen

De website van Classic Cars bevat bij lancering meer dan 130 gedetailleerde pagina’s met automodellen – één voor elke spraakmakende klassieker. Alle specificaties, reportages en koopadviezen zijn door de jaren heen gepubliceerd door de autojournalisten van Classic Cars en worden ondersteund door prachtige fotografie. De site wordt vanaf nu continu aangevuld met nieuwe verhalen en nieuws over evenementen, beurzen, veilingen en jubilerende auto’s en zal een steeds completer beeld geven van de markt.

Uniek in Nederland

De keus om Classic Cars digitaal te versterken was een logische, zegt brand manager Jaap Peters: “Classic Cars beschikt over prachtige verhalen en waardevolle informatie die we graag op een brede manier toegankelijk willen maken. Een Nederlandse website over klassieke auto’s en youngtimers met zoveel kwalitatieve content was er simpelweg nog niet. De nieuwe site biedt ons de kans om nieuw publiek aan te spreken binnen de groep van liefhebbers. Klassiekers blijven namelijk winnen aan populariteit.”

Andere aanpak

Arjan Kropman, directeur van F&L Media: “We zijn altijd voorzichtig geweest met het lanceren van nieuwe websites. We zien dat onze magazines het nog altijd goed doen en het is niet gemakkelijk om online geld te verdienen. In het geval van Classic Cars zien we een gat in het online aanbod dat we graag willen vullen met kwalitatief hoogstaande inhoud. Daarom kiezen we bewust voor een heel andere aanpak op de nieuwe site dan in het magazine: de site zal helemaal ingericht zijn naar de verschillende merken en modellen, zodat de liefhebber heel gericht naar informatie kan zoeken.”

Classic Cars, een titel van F&L Media, is volop in beweging. Niet alleen is de website volledig vernieuwd, ook het magazine is in een nieuw jasje gestoken. Vanaf 29 mei ligt het vernieuwde tijdschrift in de winkel.

Afbeelding voor Auto Review / Classic Cars lanceert website over klassiekers en youngtimers