Filosofie Magazine is vernieuwd

Filosofie Magazine bestaat 30 jaar. Het is al 30 jaar een bron van de beste eeuwenoude ideeën en juist in deze tijden verwachten we van de filosofie heldere, richtinggevende analyses. Op basis van het denkwerk dat al is verricht door de oude denkers, maar juist ook door zelf na te denken. Daarom introduceert Filosofie Magazine het nieuwe katern ‘Filosofie is makkelijker als je denkt’, dat de lezer op weghelpt met het leren filosoferen. 

‘Zelf denken is het beste’
Filosofie Magazine hecht evenveel waarde aan het denkwerk dat al door de oude denkers werd verricht als aan het zelf leren denken. We leren iets door iets na te doen. Zo leren we ook denken door het nádenken van de grote denkers. Maar hoe goed nadenken ook is, zelf denken is het beste. Zeker in een tijd waarin van iedereen wordt verwacht zelf bronnen te kunnen controleren en een eigen mening te kunnen vormen.

Speciaal voor deze uitdaging komt het jubilerende Filosofie Magazine met het katern ‘Filosofie is makkelijker als je denkt’ dat de lezer nog beter op weg helpt in het zelf leren denken. Elke editie kan de lezer zijn of haar denken oefenen aan de hand van één tijdloos filosofisch thema.

Boegbeeld 
Filosofie Magazine groeide in de afgelopen 30 jaar uit tot boegbeeld van de Nederlandse publieksfilosofie en tot gids van een 2500 jaar oude denktraditie. Maar de uitdaging blijft groot. Want nu autoriteit, waarheid en het publieke debat niet zelden door macht, media en mening onder druk komen te staan, verwachten we van de filosofie des te meer heldere richtinggevende analyses.

Nieuw design
Om deze nieuwe inhoud te vieren is het magazine in een nieuw jasje gestoken door art director Nick Groenewold en grafisch vormgever Ellen Willemsen. Filosofie Magazine oogt beter en leest beter. Niet alleen door de sprankelende nieuwe letter en het stijlvolle stramien, maar zeker ook omdat er in deze opmaak meer te lezen valt. Zo is er naast het nieuwe katern extra ruimte voor nog meer verdieping.

De vernieuwde editie van Filosofie Magazine is vanaf 29 maart 2022 verkrijgbaar bij onder andere Bruna, Primera en AKO.

Afbeelding voor Filosofie Magazine is vernieuwd