F&L Media volledig eigenaar Autowereld.com

Autowereld.com wordt AutoReview.nl

F&L Media bv heeft de tweede helft van de aandelen van de autowebsite Autowereld.com vervroegd overgenomen van voormalig mede-eigenaar Hans Winter. Een jaar geleden werd de Nijmeegse uitgever al eigenaar van de eerste helft van de aandelen. Met de overname wordt F&L Media volledig eigenaar van de website. F&L Media zal de komende maanden werken aan een conversie van de website naar autoreview.nl om daarmee het merk verder te versterken.

Overname

De overname van de volgende 25 procent was gepland voor later dit jaar en weer een jaar later zou de laatste 25 procent overgenomen worden. De plannen met betrekking tot de aanpassingen van de naam deden de aandeelhouders besluiten versneld over te gaan tot de totale overname.

Auto Review

Sinds de eerste overdracht van aandelen is de productie van de website in handen van F&L Media en het team van automagazine Auto Review. Onder leiding van hoofdredacteur Jaap Peters en met de inzet van het redactieteam laat de website mooie groeicijfers zien. De inhoud van de site verschoof de afgelopen maanden voorzichtig van keihard nieuws naar exclusieve tests en rij-impressies. Met de aanpassingen werden de merken dichter bij elkaar gebracht.

Hoewel F&L Media volledig eigenaar is geworden van Autowereld.com zal oud-eigenaar en oprichter van de oudste autowebsite van Nederland Hans Winter met zijn bedrijf Active Creations een belangrijke rol blijven spelen als ontwikkelaar van de website. Hans blijft daarnaast werkzaam als adviseur.

Om het merk Auto Review verder te versterken en toekomstbestendig te maken, is besloten om Autowereld.com verder te laten gaan als Autoreview.nl. F&L Media is inmiddels begonnen met de conversie. De verwachting is dat de naamsverandering in de eerste helft van het jaar afgerond zal worden.

Kracht van de combinatie

Arjan Kropman, directeur F&L Media: “We zijn heel blij met de mogelijkheid om Autowereld.com versneld over te nemen. We zien bij onze andere merken dat de kracht van een sterke website in combinatie met een sterk magazine vooral werkt wanneer beiden onder dezelfde merknaam opereren. De overgang naar Autoreview.nl gaat gemakkelijker wanneer we volledig eigenaar van de site zijn. Vandaar dat we samen met Hans hebben besloten versneld tot de volledige overname over te gaan. Ik ben daarnaast verheugd dat Hans en zijn bedrijf aan boord blijven.”

Hans Winter, oprichter Autowereld.com: “Dat de naam Autowereld.com verdwijnt geeft mij uiteraard een dubbel gevoel. Het is waar mijn ondernemerschap mee begon en waaraan ik 22 jaar lang heb gebouwd. Maar het is ook heel mooi om te zien hoe de site het afgelopen jaar al een enorme groei heeft doorgemaakt en straks als Autoreview.nl nog meer kansen biedt. Autowereld.com is bij F&L Media op de juiste plek. Het geeft mij de kans om aan mijn andere bedrijf verder te bouwen en mij daar volledig op te focussen, terwijl ik vanaf de zijlijn een bijdrage blijf leveren aan Autowereld.com/Autoreview.nl.”

Afbeelding voor F&L Media volledig eigenaar Autowereld.com