‘Lekker Vegetarisch’: unieke samenwerking van foodies en de Vegetariërsbond

Van 11 t/m 17 maart is de Nationale Week Zonder Vlees. Hét moment voor een unieke samenwerking tussen foodies en de jarige Vegetariërsbond. Samen werkten ze aan ‘Lekker Vegetarisch’ een magazine voor de culi vegetariër en voor iedereen die het leuk vindt om te experimenteren met lekkere en verrassende gerechten zonder vlees en vis.

Foodies’ week zonder vlees

De redactie van foodies verzamelde hun beste vegetarische recepten en maakte in samenwerking met de Vegetariërsbond een weekmenu voor de Week Zonder Vlees waar je je lekker bij voelt. Recepten zonder vlees of vis – dat betekent een hoofdrol voor groenten, granen, peulvruchten en kaas. Sanne van den Heuvel, Brand Manager van foodies: “De Nationale Week Zonder Vlees is wat ons betreft een feest om inspirerende vegetarische recepten te delen. Niet omdat we niet van vlees houden, maar omdat vega op zichzelf gewoon ontzettend lekker kan zijn.”

125 jaar Vegetariërsbond

Dit jaar bestaat de Vegetariërsbond 125 jaar, en in die periode is er een heleboel veranderd voor vegetariërs. Floris de Graad, directeur van de Vegetariërsbond: “In Lekker Vegetarisch zie je in het kort de veranderingen voor vegetariërs met leuke feitjes en weetjes. Weet jij wanneer het eerste vegetarische restaurant opende? En wat de eerste vleesvervanger was?” Ook de Vegetarische slager, die inmiddels ook alweer bijna 10 jaar bestaat, heeft een plekje in het magazine met zijn verhaal.

De smaak te pakken

Heb je de smaak te pakken? In ‘Lekker Vegetarisch’ vind je onmisbare kookboeken en de leukste vega-foodbloggers die je elke dag van nieuwe tips en recepten voorzien. Wil je nog een stapje verder gaan? Experimenteer met de basisrecepten voor vegan parmezaan, ricotta, mascarpone, mozzarella en pasta.

Cadeautje voor 300 leden van de Vegetariërsbond

De uitgave is voor iedereen online te bestellen via www.fnl.nl/lekkervegetarisch en is ook verkrijgbaar bij Primera, Bruna en de Albert Heijn. Leden van de Vegetariërsbond krijgen de uitgave cadeau. Floris de Graad: “Een leuke manier voor onze leden om kennis te maken met foodies en een mooi eenmalig alternatief voor ons ledenmagazine.”

Afbeelding voor ‘Lekker Vegetarisch’: unieke samenwerking van foodies en de Vegetariërsbond