F&L Media presenteert als eerste uitgever in Nederland boekversie van een magazine

F&L Media biedt als eerste magazine-uitgever in Nederland een hardcover boekversie voor consumenten aan van een van hun magazines. GTST Magazine wordt in 2019 naast tijdschrift ook als exclusief boek aangeboden. Het boek wordt daarbij voorzien van extra, exclusieve content. Het GTST Magazine in boekvorm is vanaf mei al exclusief te bestellen op de speciale website van de uitgever en is te bestellen tot na de zomer. De eerste exemplaren worden in de eerste week van juli uitgeleverd. Het reguliere magazine ligt vanaf 4 juli in de winkels.

Printing on demand

De productie van het boek is bijzonder, want er wordt gebruik gemaakt van printing on demand. Dit betekent dat het boek niet gedrukt, maar geprint wordt. Steeds in een oplage van een stuk. Elke bestelling wordt gezien als een unieke order, die speciaal voor de klant wordt geproduceerd en verzonden. Bij printing on demand is het mogelijk om boeken te ‘drukken’ in een kleine oplage. De printers kunnen tientallen verschillende boeken door elkaar produceren in oplages van een tot oneindig. Voordeel is dat er geen voorraad opgebouwd hoeft te worden en dat er ook geen onverkochte exemplaren zullen overblijven, wat positief is voor het milieu. Het productieproces vindt plaats bij Printforce in Culemborg.

Toegevoegde waarde boek

Om de luxe uitstraling van het boek te benadrukken, is het boek 32 pagina’s dikker, is het advertentievrij en is er exclusief materiaal aan de inhoud toegevoegd. De extra inhoud bestaat uit interviews, recepten en een preview op het nieuwe GTST-seizoen. Daarnaast zijn artikelen uitgebreid met extra en groter geplaatste foto’s.

Exclusiviteit

Arjan Kropman, directeur F&L Media: “Printing on demand biedt ons de kans om onze magazines betaalbaar in boekvorm aan te bieden. Gezien de hogere prijs voor het boek, kiezen we voor extra inhoudelijke waarde in de vorm van exclusieve content. We hebben eerder al proefgedraaid met onze jaarlijkse Porsche-special, maar GTST Magazine is het eerste magazine waar we groots op het boek inzetten. We zijn net begonnen, maar de resultaten zijn van dien aard dat we hier in de toekomst zeker verder mee gaan. Het zal zelfs mogelijk worden om als klant je eigen boek samen te stellen. Exclusiever dan dat wordt het niet.”

Afbeelding voor F&L Media presenteert als eerste uitgever in Nederland boekversie van een magazine