SciSports gaat voetbaltalenten spotten voor VTBL powered by FourFourTwo

SciSports is vaste partner geworden van voetbalmagazine VTBL powered by FourFourTwo. In de rubriek Talentspotter wordt met behulp van de data-intelligentie van SciSports elke uitgave een talent van de wereldwijde voetbalvelden uitgelicht. Hoe goed is hij? Wat maakt hem zo goed? En hoe goed kan hij worden?

Frenkie de Jong

In de eerste uitgave van VTBL powered by FourFourTwo kijken we naar het grootste talent van de Nederlandse velden: Frenkie de Jong. Dat hij kan voetballen weten we allemaal, maar hoe goed is hij echt? We kijken naar zijn statistieken in de Eredivisie en in de Champions League. De uitkomsten zijn indrukwekkend: er zijn in de Champions League deze jaargang slechts 8 spelers die meer passes naar voren versturen. Daarvan zijn er slechts 2 met een hogere passzuiverheid dan De Jong. Het rechtvaardigt in één klap de € 75 miljoen die Barcelona voor hem neertelde.

Waardevolle toevoeging

Yoeri van den Busken, hoofdredacteur bij VTBL powered by FourFourTwo: “FourFourTwo zet al jarenlang de grootste talenten van het mondiale voetbal in de schijnwerpers. Wij wilden deze vaste rubriek voor de Nederlandse lezer nog meer ruimte én diepte geven. Daarvoor zijn de specialisten van SciSports bij uitstek geschikt. Dat blijkt meteen uit de analyse van Frenkie de Jong. SciSports laat in de eerste VTBL-editie op een verhelderende en originele manier zien hoe goed deze nieuwe golden boy van ons voetbal echt is, zeker als je hem afzet tegen de andere middenvelders in de Europese top. SciSports zorgt voor een waardevolle toevoeging van ons magazine.”

Jakko Slot, Marketing & Sales Manager bij SciSports: “Wij zijn blij om deze samenwerking aan te gaan met voetbalmagazine VTBL powered by FourFourTwo. Het is een mooi podium om, in lijn met wat wij normaliter voor voetbalclubs doen, aan een breed publiek te laten zien welke (nieuwe) inzichten wij geven om een objectief beeld van de prestaties van een speler te krijgen.”

VTBL powered by FourFourTwo

Het magazine VTBL powered by FourFourTwo is het officiële tijdschrift van het RTL-programma VTBL. De voetbaltalkshow wordt elke zondagavond om 21:30 uitgezonden op RTL 7. Presentator Humberto Tan en vaste tafelgast Theo Janssen hebben een prominente rol in het magazine. VTBL powered by FourFourTwo vertelt de mooiste verhalen uit de wereld van het voetbal en blijft weg bij de waan van de dag. Het tijdschrift staat bekend om zijn positieve insteek, verrassende reportages en exclusieve interviews met ’s werelds grootste voetbalsterren.

Over SciSports

SciSports is een van de snelst groeiende sports analytics bedrijven ter wereld en toonaangevend op het gebied van data-intelligentie in de professionele voetbalwereld. De Europese Unie benoemde SciSports tot ‘European Unicorn’ en de HYPE Foundation riep het bedrijf uit tot meest innovatieve bedrijf in de voetbalwereld.

SciSports creëerde een index (SciSkill Index) om de kwaliteit en potentie van meer dan 90.000 professionele voetbalspelers ter wereld te bepalen. De index is gevalideerd en verslaat de bookmakers met een gemiddelde ROI van 9,4% per wedstrijd. Ons online platform Insight geeft op een efficiënte en overzichtelijke manier alle interessante spelers weer. Hulp-functies als selectie- en vergelijkingstools helpen voetbalorganisaties om up-to-date te blijven over de kwaliteiten, groei en potentie van alle professionele voetbalspelers.

Het nieuwste, gepatenteerde product BallJames is het eerste geïntegreerde trackingsysteem dat volledig autonoom data kan genereren van voetbalwedstrijden. Zowel real-time als in 3D.

Afbeelding voor SciSports gaat voetbaltalenten spotten voor VTBL powered by FourFourTwo