125-jarig bestaan van de Vegetariërsbond

Ter ere van het 125-jarig bestaan van de Vegetariërsbond maakte de redactie van foodies en koken & genieten de speciale uitgave Lekker Vegetarisch! Dit magazine werd verspreid onder alle leden van de Vegetariërsbond en was vanaf de start van de Nationale Week Zonder Vlees 2019 verkrijgbaar in de supermarkten en de vakhandel.

De samenwerking leverde de jarige Vegetariërsbond extra exposure op onder een nieuwe doelgroep en heeft geleid tot (nog) meer betrokkenheid onder de bestaande leden.

Afbeelding voor 125-jarig bestaan van de Vegetariërsbond
Floris de Graad, directeur van de Vegetariërsbond:

“In Lekker Vegetarisch! zie je in het kort de veranderingen voor vegetariërs met leuke feitjes en weetjes. Weet jij wanneer het eerste vegetarische restaurant opende? En wat de eerste vleesvervanger was?”

Resultaat
  • 50.000 vegetariërs bereikt
  • Vegetariërsbond bij 800 Albert Heijns in Nederland zichtbaar
  • Extra exposure in Nationale Week Zonder Vlees

Vegetarische lifestyle

Het speciale magazine heeft inmiddels geleid tot een structurele samenwerking tussen de bond en de redactie. In elk nummer worden in samenwerking met de Vegetariërsbond enkele gerechten gepubliceerd om de vegetarische lifestyle onder de aandacht van de lezers te brengen. De gerechten worden ook gebruikt in de kanalen van de Vegetariërsbond.